Home / De wandeltocht en geschiedenis

De wandeltocht en geschiedenis

Sinds jaar en dag is het een feit: op de zaterdag na Hemelvaartsdag vindt de sponsorwandeltocht van de 40MM plaats. Alle 40MM wandelaars lopen geld bijeen om alle 40MM projecten te kunnen ondersteunen.

De wandeltocht begint in Venhuizen, Noord Holland en gaat verder door een groot deel van de gemeente Drechterland. De 40MM is met name bekend door de prachtige route door het West-Friese landschap door mooie dorpen en over de dijk met een groots uitzicht over het IJsselmeer. Een leuke sfeer impressie uit 2012 is te zien op YouTube klik hier 

Start en finish 40MM
Dorpshuis "Het Centrum"
Twijver 66
1606 BW Venhuizen
www.dorpshuis-venhuizen.nl

Inschrijven:
U kunt zich inschrijven via de web site, zie tab blad: Inschrijven. Tevens kunt u het inschrijf formulier voor €3,00 kopen bij een van de vaste verkoop adressen welke zijn aangegeven in het tabblad: De sponsorwandeltocht / Hoe kan ik me inschrijven? 

Geschiedenis:
Het idee is ooit meegenomen uit Canada waar men de 40 miles walk liep. In 1973 heeft de oprichter Klaas Tol, samen met zijn dochter Lia Groot-Tol het idee vertaald om in West-Friesland de 40.000 meter mars – 40MM – te organiseren.

Het werd een wandeltocht door de dorpen Venhuizen, Hem, Wijdenes, Oosterleek en Schellinkhout. En voor iedere kilometer die wordt gewandeld zoeken de wandelaars sponsors.

De opbrengsten gaan naar kleinschalige projecten in de minder ontwikkelde landen, dit zijn er meestal rond de 160. De wandeltocht wordt gekenmerkt door de gezellige sfeer. Het straalt plezier uit van de zowel de wandelaars als de talloze vrijwilligers om er een geslaagd evenement van de maken.

Onderweg zijn er 18 stempelposten, bemand door werkgroepen of vrijwilligers. Velen delen wat lekkers uit aan de wandelaars of voorzien ze van koffie, thee of limonade.

Ook is er muziek en bij de finish krijgt iedere wandelaar een aandenken aan de wandeltocht uit een van de minder ontwikkelde landen. De presentjes komen bij de verschillende projecten vandaan die verbonden zijn met de 40MM en ook sponsorgelden ontvangen.

De 40MM wordt gekenmerkt doordat er al die jaren helemaal niets aan de strijkstok is blijven hangen. Dit principe is sinds de oprichting één van de kenmerken van de 40MM. Dat weten de wandelaars, de sponsors en ook in de regio is het algemeen bekend.

De sponsorgelden die binnen komen bij de 40MM worden overgemaakt naar de projecten in de minder ontwikkelde landen. Zoveel mogelijk wordt getracht om de organisatiekosten van donaties te betalen, zodat de kosten om de wandeltocht te organiseren zo laag mogelijk gehouden kunnen worden.

40MM start over

Weer informatie

Laatste Berichten

meimaand wandelmaand 23 maart, 2021

40 mm keert uit in 2020 09 maart, 2020